Multi-tasking…Iedereen wil het, doet het en denkt dat het effectief is en zo hoort. Lekker bezig met van alles tegelijk. Een mailtje sturen over dit onderwerp, een document uitwerken over iets anders, mail checken, telefoon opnemen, rennen naar een vergadering, snel notulen en stukken lezen onderweg. Super productief toch?

 

Stressvol

Nee! Je kunt je aandacht maar bij 1 taak tegelijk hebben, en je kunt ook maar 1 taak tegelijk doen. Multi-tasken is juist enorm stressvol, en eigenlijk ook gewoon niet mogelijk. Je bent met meerdere dingen tegelijk bezig. Het voelt als jongleren, elk moment kan een bal uit de lucht op de grond vallen. En nergens boek je goede vooruitgang.

Focus

Als je 1 ding tegelijk doet heb je je aandacht er beter bij: focus. Je bent met je hoofd en je lijf aan hetzelfde bezig, lekker mindfull! Je werkt zo geconcentreerd en dan ben je effectiever en je krijgt het ook nog eens af. Dat geeft een goed gevoel. Dan heb je tijd voor een mini-break en dan kun je fris weer beginnen aan de volgende taak.

Succes

Zo werk je taak voor taak door je dag en heb je elke keer een succesbeleving als je een taak hebt afgerond. Dat geeft een goed gevoel en nieuwe energie voor de volgende taak.

[pullquote align=”right”]Zo houd je alles lekker overzichtelijk en dat geeft rust![/pullquote]