Stress en burn-out coaching

ICU coaching is specialist op het gebied van stress en burn-out coaching, zowel preventief als curatief. De methodiek is praktisch, compleet en effectief. Ook re-integratiebegeleiding is onderdeel van het coachtraject.

ICU coaching begeleidt medewerkers met stressklachten en helpt ze om weer ontspannen, energiek en met plezier aan het werk te zijn door ze te leren hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen, thuis en op het werk.

De opdrachtgevers van ICU coaching zijn o.a. Universiteit Twente, Carintreggeland, Stichting Carmelcollege en OSG Hengelo.

Ook particulieren zijn van harte welkom.

Werkwijze

Na de aanmelding wordt er op korte termijn een gratis intakegesprek gepland. Vervolgens wordt er een offerte uitgebracht en kan na goedkeuring het traject beginnen. Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 9 sessies.

De eerste 6 afspraken vinden 1 à 2 wekelijks plaats. De laatste 3 afspraken plannen we met meer tussenruimte, 3 à 4 weken om het geleerde in de praktijk te kunnen brengen en de coachee voor terugval te behoeden.

De methodiek bestaat uit diverse tests, werkbladen, praktische oefeningen en beweging. De medewerker krijgt inzicht in zichzelf en in zijn functioneren. Daarnaast krijgt hij diverse handvatten om voor zichzelf te zorgen, zijn verantwoordelijkheid te erkennen en te nemen, zijn gedrag aan te passen en met stress om te gaan.

Door de praktische toepasbaarheid van de technieken zijn medewerkers snel weer in staat om hun eigen werkzaamheden uit te voeren, met nieuwe inzichten en handvatten om voor zichzelf te zorgen.

Het coachtraject steunt op een aantal pijlers:

Zelfkennis

Hoe zit ik in elkaar? Wat is belangrijk voor mij? Vitale leefstijl. Balans Kleurentest.

Zelfbewustzijn

Kernkwadranten: Wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen? Wat geeft en kost mij energie?

Stresshantering

Energiemeter, Wat zijn mijn stress signalen? Golven, Mini-breaks, Oplaadpunten, Ademhalingsoefening, Mindfulnessoefening.

Gedragsverandering en verankering

Nieuw gedrag eigen maken, de gekregen tools inzetten, doelen stellen.

 

Interesse? Neem contact op!

Je kunt contact met mijn opnemen via het contactformulier. We maken dan een afspraak voor een gratis intakegesprek. Daarin bespreken we wat jouw coachvraag is en of ik de juiste coach voor jou ben.

We spreken geen vast aantal sessies af maar bekijken per keer hoever je bent en of en wanneer je terug wilt komen. We werken met dezelfde pijlers als de zakelijke coaching.

We brengen weer balans aan tussen inspanning en ontspanning. Je krijgt zelfinzicht en praktische handvatten om voor jezelf te zorgen. Dat ga je doen omdat je jezelf weer belangrijk vindt en niet meer wegcijfert, en dat is het grootste cadeau van coaching! Tijdens de coachsessie gaan we ook naar buiten en wandelen we een rondje over de Deldense Es. Zo wordt ook in de coaching inspanning en ontspanning afgewisseld!

Neem contact op!


 

Wat vonden anderen ervan?
Lees de ervaringen!

Marli, hartstikke bedankt voor de tijd en energie die je in mij gestoken hebt, het heeft mij heel veel gebracht en ik voel mij nu helemaal in balans en zie de toekomst met plezier tegemoet

Olaf

Het coachingstraject geeft je inzicht om op een beter manier te werken en beter voor jezelf  te zorgen.

Hannah

Omdat het traject betaald werd door mijn werkgever dacht ik in eerste instantie dat het alleen gericht zou zijn op het beter functioneren op het werk. Vanaf dag 1 heb je me echter het gevoel gegeven dat ik, als persoon, belangrijk was in het traject en dat jij er was om mij te helpen weer gelukkig te worden, niet om mijn werkgever een zieke werknemer te besparen. Dat gevoel van erkenning, begrip en steun was echt heel belangrijk voor me.De manier waarop je naar mijn leven en het leven in het algemeen kijkt was inspirerend. Ik heb veel geleerd en ik denk dat je me de middelen hebt gegeven om mezelf te coachen. Ook zal het nooit zo geweldig doen als jij. Onze gesprekken ga ik missen.
Marli, ontzettend bedankt voor alle tips, wijze adviezen, lieve woorden, uitdagingen, confronterende opmerkingen, doelen, aanmoedigingen…

Celine

Het coachingstraject, zoals ik heb doorlopen bij Marli, was soms intensief en zwaar maar zeker de moeite waard en heeft me geholpen weer mezelf te worden. Ik zou het iedereen aanraden die, om wat voor reden dan ook, afstevent op een burn-out. Als iemand kan helpen, is het Marli wel.
Marli, bedankt voor alles wat je me gegeven en geleerd hebt!

Silvia

Marli is als coach open, direct en concreet en hiermee stimuleert ze je op constructieve wijze tot het realiseren van gedragsveranderingen die je kunnen helpen (b.v. bij burn-out preventie). Ze heeft de beschikking over een grote verzameling concrete gereedschappen en tips die je helpen om het inzicht in je gedrag en het effect van dit gedrag te vergroten.  Haar sterke inlevingsvermogen in jou en jouw situatie helpen je samen met de tips en gereedschappen om te veranderen en verder te komen.

Corrie

Je manier van communiceren vond ik duidelijk en onomwonden

Elbert

Marli is een coach die heel goed kan luisteren. De verschillende onderwerpen die aan bod komen laten je goed nadenken over jezelf. Heel verhelderend om zo naar jezelf te kijken

Siny

Heb onlangs een traject bij ICU coaching afgerond. Het was zwaar, maar gedurende de sessies ging het steeds beter met me. Ik kreeg inzichten die ik zelf nooit had gezien! Tevens is Marli ook een vrouw waar je je als snel heel erg thuis bij voelt, zodat de gesprekken heel easygoing zijn!

Sjer

We brengen weer balans aan tussen inspanning en ontspanning. Dat ga je doen omdat je jezelf weer belangrijk vindt en niet meer wegcijfert, en dat is het grootste cadeau van coaching!”
Marli

Coaching

Meer weten over de coaching of een gesprek aanvragen?

Neem contact op

Back to Top