Stress en burn-out coaching

ICU coaching is specialist op het gebied van stress en burn-out coaching, zowel preventief als curatief. De methodiek is praktisch, compleet en effectief. Ook re-integratiebegeleiding is onderdeel van het coachtraject.

ICU coaching begeleidt medewerkers met stressklachten en helpt ze om weer ontspannen, energiek en met plezier aan het werk te zijn door ze te leren hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen, thuis en op het werk.

De opdrachtgevers van ICU coaching zijn o.a. Universiteit Twente, Carintreggeland, Stichting Carmelcollege en OSG Hengelo.

Ook particulieren zijn van harte welkom.

 

We brengen weer balans aan tussen inspanning en ontspanning. Dat ga je doen omdat je jezelf weer belangrijk vindt en niet meer wegcijfert, en dat is het grootste cadeau van coaching!”

Marli

Na de aanmelding wordt er op korte termijn een gratis intakegesprek gepland. Vervolgens wordt er een offerte uitgebracht en kan na goedkeuring het traject beginnen. Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 9 sessies.

De eerste 6 afspraken vinden 1 à 2 wekelijks plaats. De laatste 3 afspraken plannen we met meer tussenruimte, 3 à 4 weken om het geleerde in de praktijk te kunnen brengen en de coachee voor terugval te behoeden.

De methodiek bestaat uit diverse tests, werkbladen, praktische oefeningen en beweging. De medewerker krijgt inzicht in zichzelf en in zijn functioneren. Daarnaast krijgt hij diverse handvatten om voor zichzelf te zorgen, zijn verantwoordelijkheid te erkennen en te nemen, zijn gedrag aan te passen en met stress om te gaan.

Door de praktische toepasbaarheid van de technieken zijn medewerkers snel weer in staat om hun eigen werkzaamheden uit te voeren, met nieuwe inzichten en handvatten om voor zichzelf te zorgen.

 

Zelfkennis

Hoe zit ik in elkaar?
Wat is belangrijk voor mij? Vitale leefstijl. Balans Kleurentest.

Zelfbewustzijn

Kernkwadranten: Wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen?
Wat geeft en kost mij energie?

Stresshantering

Energiemeter, Wat zijn mijn stress signalen?
Golven, Mini-breaks, Oplaadpunten, Ademhalingsoefening, Mindfulnessoefening.

Gedragsverandering en verankering

Nieuw gedrag eigen maken, de gekregen tools inzetten, doelen stellen.

Je kunt contact met mijn opnemen via het contactformulier. We maken dan een afspraak voor een gratis intakegesprek. Daarin bespreken we wat jouw coachvraag is en of ik de juiste coach voor jou ben.

We spreken geen vast aantal sessies af maar bekijken per keer hoever je bent en of en wanneer je terug wilt komen. We werken met dezelfde pijlers als de zakelijke coaching.

We brengen weer balans aan tussen inspanning en ontspanning. Je krijgt zelfinzicht en praktische handvatten om voor jezelf te zorgen. Dat ga je doen omdat je jezelf weer belangrijk vindt en niet meer wegcijfert, en dat is het grootste cadeau van coaching! Tijdens de coachsessie gaan we ook naar buiten en wandelen we een rondje over de Deldense Es. Zo wordt ook in de coaching inspanning en ontspanning afgewisseld!

Coaching

Meer weten over de coaching of een gesprek aanvragen?

Wat vonden anderen ervan?
Lees de ervaringen!

Je manier van communiceren vond ik duidelijk en onomwonden

Elbert

Het coachingstraject geeft je inzicht om op een beter manier te werken en beter voor jezelf te zorgen.

Hannah

Het coachingstraject geeft je inzicht om op een beter manier te werken en beter voor jezelf te zorgen.

Hannah

Ik raakte burn-out…

Mijn lichaam en verstand gingen op lock-down. Ik had geen energie meer, sliep overdag heel veel, daarin tegen de nachten niet. Mijn hoofd kon geen enkele simpele handeling meer aan, praten bijvoorbeeld, ik wist gewoon de woorden niet meer, kon niet duidelijk maken wat ik wilde zeggen. Alles kwam 10x zo hard binnen, geluid/licht alles….

Eerst heb ik een traject via de huisarts gevolgd.  Dit sloot niet helemaal aan bij mij.

Op mijn werk stelde ze voor om een coaching traject te volgen. Ik kwam bij ICU coaching terecht. Marli heeft me geleerd om voor mezelf te zorgen. Geleerd dat ik ook belangrijk ben. Niet alleen te zorgen voor anderen, zorgen dat alles geregeld is en op rolletjes loopt, vooral dat niet alles perfect hoeft te zijn.

Ik vergat mezelf, kon niet genieten van dingen, groot of klein. Deze dingen zag ik niet eens! Wat voor mij belangrijk was, was dat alles goed en eigenlijk nog beter dan goed moest gaan.

Ik heb geleerd dat niet perfect, ook goed is. Ik heb geleerd om mezelf op 1 te zetten. Het cliché van zorg eerst voor jezelf, voordat je iets kunt betekenen voor een ander is zo waar.

Ik zie nu dat ik doordat gelukkiger ben, mijn omgeving (gezin) ook gelukkiger is en dat we meer tot elkaar zijn gekomen.

Ik heb veel moeten afleren, hierin heeft Marli mij laten zien waar mijn valkuilen zitten, hoe ik mini breaks toe kan passen, maar vooral om naar mijn gevoel te luisteren.

Zegt mijn gevoel dat vandaag alle to do dingen niet lukken dan kijk ik wat wel kan en anders morgen weer een dag. Ze heeft me geleerd dat we niets moeten in dit leven, maar dat we dit leven hebben gekregen om te genieten, alles eruit te halen en niet voorbij moeten laten gaan door de gedachten van moeten en rollen die we onszelf geven. We leven maar één keer en horen hier alles uit te halen. Ook ik ben belangrijk en mag van mijzelf houden zoals ik ben, en niet van wie ik denk dat ik moet of hoor te zijn.

Angela

Omdat het traject betaald werd door mijn werkgever dacht ik in eerste instantie dat het alleen gericht zou zijn op het beter functioneren op het werk. Vanaf dag 1 heb je me echter het gevoel gegeven dat ik, als persoon, belangrijk was in het traject en dat jij er was om mij te helpen weer gelukkig te worden, niet om mijn werkgever een zieke werknemer te besparen. Dat gevoel van erkenning, begrip en steun was echt heel belangrijk voor me.De manier waarop je naar mijn leven en het leven in het algemeen kijkt was inspirerend. Ik heb veel geleerd en ik denk dat je me de middelen hebt gegeven om mezelf te coachen. Ook zal het nooit zo geweldig doen als jij. Onze gesprekken ga ik missen.
Marli, ontzettend bedankt voor alle tips, wijze adviezen, lieve woorden, uitdagingen, confronterende opmerkingen, doelen, aanmoedigingen…

Celine

Marli is een coach die heel goed kan luisteren. De verschillende onderwerpen die aan bod komen laten je goed nadenken over jezelf. Heel verhelderend om zo naar jezelf te kijken

Siny

Heb onlangs een traject bij ICU coaching afgerond. Het was zwaar, maar gedurende de sessies ging het steeds beter met me. Ik kreeg inzichten die ik zelf nooit had gezien! Tevens is Marli ook een vrouw waar je je als snel heel erg thuis bij voelt, zodat de gesprekken heel easygoing zijn!

Sjer

Marli, hartstikke bedankt voor de tijd en energie die je in mij gestoken hebt, het heeft mij heel veel gebracht en ik voel mij nu helemaal in balans en zie de toekomst met plezier tegemoet

Olaf

Marli is als coach open, direct en concreet en hiermee stimuleert ze je op constructieve wijze tot het realiseren van gedragsveranderingen die je kunnen helpen (b.v. bij burn-out preventie). Ze heeft de beschikking over een grote verzameling concrete gereedschappen en tips die je helpen om het inzicht in je gedrag en het effect van dit gedrag te vergroten.  Haar sterke inlevingsvermogen in jou en jouw situatie helpen je samen met de tips en gereedschappen om te veranderen en verder te komen.

Corrie

Het coachingstraject, zoals ik heb doorlopen bij Marli, was soms intensief en zwaar maar zeker de moeite waard en heeft me geholpen weer mezelf te worden. Ik zou het iedereen aanraden die, om wat voor reden dan ook, afstevent op een burn-out. Als iemand kan helpen, is het Marli wel.
Marli, bedankt voor alles wat je me gegeven en geleerd hebt!

Silvia

Twaalf jaar geleden kwam ik in een burn-out terecht. Sindsdien heb ik zoveel aan zelfontwikkeling “gedaan” dat ik nooit had verwacht nog eens serieuze spanningsklachten te krijgen. En toch gebeurde dat. Voor de tweede keer niet alleen door werk, maar door een combinatie van werk, thuis, en simpelweg het leven.

Marli liet me zelf voelen waardoor dat kwam en hoe ik ervoor kan zorgen dat ik echt nooit meer in de buurt kom van een burn-out. Met verrassend simpele oefeningen, confronterende vragen, thuisopdrachten, en wandelend coachen heeft Marli ervoor gezorgd dat het kwartje eindelijk is gevallen: ik hoef niets groots te veranderen, maar simpelweg haar tips te integreren in mijn dagelijkse leven.

Dank je wel Marli! Nu kan ik het zelf 🙂

Nicole