De feestdagen zijn vaak een drukke periode met veel verplichtingen. Hoe zorg je er nu voor dat je dicht bij jezelf blijft in al die drukte en ook voor jezelf zorgt tijdens het samenzijn met anderen?

Neem een mini-break

Loop even weg bij iedereen en neem even een momentje voor jezelf. Loop even naar buiten, maak een kleine wandeling of laat wat vaker alleen de hond uit. Zo heb je even tijd voor jezelf, kun je even loskomen van alles en iedereen en daarna weer met een frisse blik naar binnen. Of ga naar het toilet als het je even te druk wordt en blijf lekker lang weg. Doe even een ademhalingsoefening en bekijk hoe het met je gaat.

Teamwork

Voel je niet verantwoordelijk voor alles en iedereen. Blijf af en toe lekker zitten als er iets gedaan moet worden. Het is teamwork.

Geef ruimte

Laat de ander de ander zijn en wees jij lekker jezelf. Dat geeft zoveel rust en ruimte! Verwonder je in plaats van dat je invloed wilt uitoefenen op het gedrag van anderen. Dat maakt de sfeer heerlijk liefdevol.

Houd het luchtig

Sommige onderwerpen zijn minder geschikt om aan te snijden tijdens de feestdagen. Maar komen ze toch op tafel, houdt in je achterhoofd dat je het niet eens hoeft te zijn. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. En je hoeft niks te doen met de mening van anderen.

Perfecte kerst

Een perfecte kerst bestaat niet, een gezellige kerst wel. Leg de lat niet te hoog voor jezelf en maak het gewoon gezellig. Dat is lekker ontspannen voor iedereen en vooral voor jezelf.

Geniet

Ga rustig zitten en kijk eens om je heen naar alles en iedereen. Wees even toeschouwer in het geheel. Wees dankbaar voor wat je hebt. Kijk om je heen en voel je rijk!

[pullquote align=”right”]Fijne feestdagen en een liefdevol 2018![/pullquote]