Het is een roerige tijd. Vluchtelingenstromen die Europa doorkruisen en ook in ons land aankomen en aanslagen in Parijs. Juist nu is het van belang dat je vanuit je hart leeft en denkt. En dat je niet in je angst en woede gaat zitten. Sluit niet je hart en je deur voor anderen maar blijf betrokken bij de directe omgeving.

 

Help

Help mensen die hulp nodig hebben. Geef je aandacht en liefde aan de mensen in je omgeving. Wees er voor ze in tijden van verdriet of nood. Je kunt je voor Ready2Help van het Rode Kruis inschrijven. Dan word je gebeld als ze in jouw omgeving hulp nodig hebben voor de vluchtelingen. Zo kun je je gericht inzetten voor je medemens. Maar ook in de vriendenkring kun je vaak ondersteunend aanwezig zijn door oprechte aandacht voor elkaar op tijden dat anderen je nodig hebben.

Dankbaarheid

Voel dankbaarheid voor elke dag. Je ziet het weer in Parijs, het kan zo maar voorbij zijn. Leef jouw leven met liefde. Haal het beste uit jezelf, of doe in elk geval een poging.

Afstand

Maak verdriet van anderen niet persoonlijk. Je kunt meeleven, meevoelen maar betrek het niet op jezelf. Je kunt je verslagen voelen maar beter is het om je niet uit het veld te laten slaan door dingen die jou niet persoonlijk aangaan en waar je ook geen invloed op hebt. Houd de benodigde afstand en blijf sterk!

[pullquote align=”right”]Kijk om je heen. Wie kan er aandacht van jou gebruiken? Geef die aandacht… met Liefde![/pullquote]