Er komt van alles op je pad in je leven. Maar hoe herken je nu een kans? Hoe weet je nu zeker dat iets het goede is om te doen? En niet iets wat leuk is en veel tijd kost maar waar je uiteindelijk niets mee gaat doen, omdat het je niet de goede kant op brengt?

Doel

Door bewust te bepalen wat jouw doel is in het leven, of voor nu. Als je weet wat je doel is, kun je kansen herkennen. Dan weet je of iets een kans is of een afleiding die je niet dichter bij je doel gaat brengen. Of zoals Stephen Covey zei:”Straks ben je bovenaan de ladder en constateer je dat die tegen de verkeerde muur staat!”

Maar alleen je doel weten is niet genoeg. Als je actief met je doelen aan de slag bent komen er dingen op je pad die je kunnen helpen. Doe je niks, gebeurt er ook niks.

Wat wil ik?

Ga er eens even goed voor zitten met een schrijfblok/laptop en begin te schrijven. Wat wil ik nu eigenlijk? En hoe wil ik het? Wanneer wil ik het? Wat kan ik nu al doen? Wat kan ik zelf? Heb ik hulp nodig? Van wie? Zorg dat je duidelijke doelen voor jezelf formuleert, en ga ermee aan de slag.

[pullquote align=”right”]Als je weet wat je wilt weet je ook wat je niet wilt, en dat maakt het kiezen, en dus je kansen grijpen, makkelijk![/pullquote]