Soms word je geraakt door iets en dan lopen de tranen je over de wangen. Geen hartverscheurend huilen, maar stille tranen. Zieletranen noem ik ze. Ergens diep van binnen wordt iets geraakt. Meestal is er dan iets niet oké. Niet zoals je het zou willen. En dan heb ik het niet over materialistische zaken, maar over de diepere lagen van het leven. Je zingeving. Waar doe je het allemaal voor?

Ongelukkig

Je werkt hard in een baan die niet bij je past, je relatie is niet gezond voor jou of je cijfert jezelf weg ten gunste van anderen en dat gaat ten koste van jezelf. Je bent op je diepste niveau niet gelukkig. Dat voelt niet goed. En dat is een serieus teken dat je actie moet ondernemen. Dingen moet veranderen, om weer gelukkig te kunnen zijn.

Vervulling

Zelf overkwam het me tijdens het koken. Ineens stond ik huilend achter mijn pannen. Ik voelde vanuit mijn diepste dat ik niet op de goede weg was. Ik had een goede baan, maar het werk wat ik deed paste niet bij mij. Het bracht me geen vervulling. En ik stopte er wel al mijn energie in. Op een gegeven moment kost dat alles wat je hebt. En moet je een andere keuze maken.

Kiezen

Onderzoek wat de oorzaak is van jouw zieletranen. Wat moet er veranderen? Wat wil je niet meer? En wat wil je wel? Het is tijd om te kiezen voor een leven volgens jouw waarden, jouw wensen.

[pullquote align=”right”]Dit leven is van jou. Leef het op de manier die jou vervulling geeft.[/pullquote]