Hollen, hollen, hollen, je doet van alles voor iedereen. Je slooft je uit, geeft alles wat je hebt, regelt hier, vangt op daar en ondertussen ren je jezelf voorbij. Door er alleen voor anderen te zijn raak je langzaam het contact met jezelf kwijt.

Wat wil ik?

“Wat vind ik eigenlijk leuk? Wil ik wel naar dat feestje? Waar ben ik aan toe?” Je weet het vaak niet meer. Gewoon omdat je jezelf deze vragen eigenlijk niet stelt. Maar juist: “Wat vind jij leuk? Wil jij dat ik op je feestje kom? Waar ben jij aan toe?” Deze vragen stel je wel. Je bent totaal gefocust op de ander. Heel lief, maar jammer voor jou! En ook niet nodig. Je hoeft niet voor de ander te denken. Dat kan die ander prima zelf. Nu jij nog!

Ik op 1!

Zet jezelf op de eerste plaats. En bij vragen van anderen stel je jezelf de vraag: “Wat wil ik?” En luister naar jouw antwoord. Want wat jij wilt is belangrijk! En is het antwoord:”Rust!”, dan komt dat omdat je te weinig voor jezelf zorgt en teveel voor een ander….

[pullquote align=”right”]Pak je rust, zet jezelf op 1 en kom weer in contact met je eigen wensen en behoeftes.[/pullquote]