kwetsbaarheid

Als je jezelf laat zien ben je kwetsbaar. Anderen kunnen je afwijzen…auw, dat doet pijn! We willen het liefst geen pijn ervaren, dus gaan we ons anders voordoen dan we zijn, om zo onszelf te beschermen. Maar door jezelf te beschermen, scherm je je eigen ik af. Je weerhoudt jezelf ervan om open te zijn en vanuit openheid te leven. En dat levert nu juist het grootste geluksgevoel op. Als je er helemaal mag zijn. Helemaal voor jezelf kiest.

Gewetensvraag

Wat heb je liever: dat mensen je leuk vinden om wie je niet bent? Of dat ze je niet leuk vinden om wie je bent? Het geeft meer duidelijkheid als je gewoon jezelf bent. En je krijgt dan vrienden die ook echt bij je passen. Die jou waarderen zoals je bent. Bij wie je jezelf kan zijn. Dat leeft een stuk relaxter.

Andersom

Vind jij het fijn dat jouw vrienden zich anders voordoen dan ze zijn? Omdat ze bang zijn je kwijt te raken? Of voelt dat toch altijd ongemakkelijk?

[pullquote align=”right”]Liever een paar goede vrienden bij wie je jezelf kan zijn dan een heleboel vrienden bij wie je je anders voordoet dan je bent… Toch?[/pullquote]