van jezelf?

Ik zat op een prachtig plekje in mijn vakantie en zat heerlijk over het azuurblauwe water te staren en te genieten toen er een vraag naar boven borrelde: “Wat valt me nu het meest tegen van mezelf?”
Tsja, dan volgt er eerst een nadenkpauze en dan natuurlijk, ook een lijstje.… ahum… hier is het…

Lijstje…

  • Dat mijn lichaam niet topfit is. Ik kan wel een paar kilo missen en ben minder sterk dan ik zou willen zijn.
  • Dat mijn huis niet zo netjes is als ik zou willen. Ik poets zelf, maar te weinig…
  • Dat ik mijn stemming laat beïnvloeden door anderen. Ik ben niet altijd zo vrolijk als ik zou willen zijn.
  • En mijn gebrek aan discipline en focus. Ik fladder door het leven als een vlinder en volg niet de strakke lijn van een straaljager.

Nu is de vraag: “Is dat erg?” En mijn antwoord: “Nee.”

Houd ik minder van mezelf doordat ik niet ben zoals ik zou willen zijn? Nee. Ik houd van mezelf zoals ik nu ben.

Back on track!

Inspireert dit me? Ja natuurlijk! Ik ben me weer bewust van de dingen die ik anders wil en dan ga ik er ook altijd weer mee aan het werk. Dus ik heb hardgelopen, yoga oefeningen gedaan en gepoetst, personen in mijn omgeving aangesproken op hun gedrag en ben weer begonnen met schrijven. En dat geeft me weer een goed gevoel. Back on track!

Bewust

Af en toe is het nuttig om jezelf een vraag te stellen en de balans op te maken. Zo word je weer bewust van wie je bent en wat je wilt. Dan kun je met liefde voor jezelf en frisse moed de draad weer oppakken.

[pullquote align=”right”]Nu stel ik dezelfde vraag aan jou: “Wat valt jou het meest tegen van jezelf?”[/pullquote]