En dan bedoel ik niet: “Waar ontmoet je elkaar?” of :”Waar kom je elkaar tegen?” Maar:”Wat vinden jullie samen leuk? Op welk vlak passen jullie goed bij elkaar? Wat maakt nu dat jullie een stel zijn?”

Verbinden

Het ene stel zal elkaar ontmoeten in het denken: lekker plannen maken, vooruit denken samen over alles wat je nog zou willen. Het andere stel is heel praktisch ingesteld en kan juist goed klussen samen. Of je hebt dezelfde passie en vindt elkaar daar. Wij kunnen bijvoorbeeld heel goed op pad zijn samen. Winkelen, terrasje pakken, tennissen. Maakt niet uit wat, met z’n 2-en weg is altijd goed.

Aandacht

Als je weet wat bij jullie past, wat jullie verbindende factor is kun je ervoor zorgen dat daar tijd voor is in je relatie. Dat je daar bewust aandacht aan geeft. Want voor je het weet leef je het leven samen, maar vergeet je aandacht te geven aan dat stuk van de relatie wat jullie verbindt met elkaar. Wat de vlinders weer wakker schudt, of wakker houdt! En dan bestaat het risico dat je uit elkaar groeit. En dat is jammer!

Zo waren wij al heel lang niet meer samen op pad geweest. Zelfs de tennisbaan in het dorp hebben we al tijden niet gehaald. Terwijl dat nu net maakt dat je weer even geniet samen. Even samen ontspannen. Heerlijk. En alles eruit meppen. Ook heerlijk!

Toen wij onlangs 16 jaar getrouwd waren hebben we even geluncht op een terras in de buurt. Even samen genieten en wat was dat leuk! En lang geleden! Wat is er weinig voor nodig om weer samen blij te zijn.

[pullquote align=”right”]Kijk eens naar jullie relatie. Waarin vinden jullie elkaar? Ga dat lekker doen! Veel plezier![/pullquote]