We gingen laatst naar het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Waylon en Jett Rebel traden na elkaar op, allebei op het grote podium en dat leek ons geweldig, dus op naar Zwolle om onze bevrijding te vieren. En dan sta ik daar op het veld, in de menigte en dan valt me van alles op.

Emoties

Je ziet al die verschillende mensen staan en rondlopen, iedereen is vrolijk. En als je nog wat beter kijkt naar iedereen afzonderlijk, dan herken je jezelf in iedereen. Bij de één zie je onzekerheid, en die herken ik van mezelf. Bij de ander zie je zelfvertrouwen, en hé, dat heb ik ook. Je ziet blijheid, en bent zelf ook blij. Je ziet liefde en voelt ook liefde voor iedereen om je heen. Je hebt allemaal dezelfde emoties. Dat is zo mooi om te zien en te ervaren.

Vrij

Als je dan vervolgens Jett Rebel over het podium ziet bewegen, zie je hoe vrij hij is en hoe hij volledig zichzelf is en lekker doet waar hij zin in heeft. En als je dan om je heen kijkt zie je iedereen los komen. Je ziet dat mensen zich uitgenodigd voelen om zichzelf te laten zien, en lekker gek te doen. Je voelt de verbondenheid met iedereen om je heen. Je kijkt mensen aan, hebt oogcontact en lacht naar elkaar. Staat naast elkaar te dansen en te springen en dat voelt goed, dat voelt vrij, dat voelt samen en verbonden.

Vier jezelf

Wat mooi om zo onze vrijheid te vieren. En die vrijheid gun je iedereen. Niet alleen de letterlijke vrijheid, om te leven in vrede, maar ook de vrijheid om jezelf te zijn, jezelf te laten zien met al jouw prachtige kleuren en te genieten van het jezelf zijn. Schud je onzekerheid af en durf te stralen!

[pullquote align=”right”]Je bent prachtig! Laat jezelf zien en geniet van elkaars kleuren![/pullquote]