en kracht!

“Dat vergeef ik je nooit!” Wie heeft daar last van? Wie blijft met een negatief gevoel zitten wat steeds weer terugkomt? Dat ben jij. Iedereen heeft wel situaties in zijn of haar leven waarin vergeving nodig is… Vergeven doe je niet per se voor de ander, maar vooral voorjezelf. Zodat er rust komt. En wat ook de oorzaak van het probleem is, het is al gebeurd. Wat wil je daar nog aan veranderen?

Kies

Kies je strategie over hoe je verder wilt, en doe dat dan. Vergeef de ander maar vaak ook jezelf. Dat betekent niet dat degene die je vergeven hebt een plek in jouw leven houdt. Je kunt iemand vergeven maar wel de vriendschap opzeggen. Dat hoeft niet eens met woorden, dan gaat vanzelf als je er niet meer in investeert.

Kies dat wat voor jou goed is. Is dat het contact houden dan is dat oké, en is dat geen contact meer, dan is dat ook goed. Als je voor jezelf maar weet wat je kiest en waarom, en iemand vergeeft zodat het gebeurde geen negatieve rol meer speelt in je leven.

Kracht

Ik heb zelf ooit een vervelende situatie gehad met een goede vriendin van mij. We hebben elkaar daarna jaren niet meer gezien of gesproken. Nu kom ik haar af en toe tegen. Ik wil prima een praatje maken op straat, maar ik kom niet meer op de koffie. En als ik haar tegenkom heb ik geen rotgevoel meer, maar voel ik me krachtig. Ik ben er bovenuit gestegen! Fijn!

Kijk voor jezelf eens onder welke negatieve gevoelens jij een streep wilt zetten.

[pullquote align=”right”]Accepteer wat er gebeurd is, vergeef de ander, vergeef jezelf en geniet van de rust, de ruimte en de kracht die het oplevert![/pullquote]