… mindfulness!

Onlangs ben ik met 3 vriendinnen begonnen met een Mindfulness cursus. Het leek me zo fijn om Mindful in het leven te staan en elke dag lekker een moment voor mezelf te pakken… Ik zag het al helemaal voor me hoe ik elke dag heerlijk een uur mijn oefeningen ging doen en helemaal mindful zou zijn… Wat wilde ik dat graag! Een nieuwe leefstijl die ik helemaal zou omarmen. Wat was ik daar aan toe!

Tijd

Maar… elke dag een Bodyscan, 40 minuten op je rug liggen luisteren naar een stem die je visueel door je lichaam leidt, komt er niet van. Nou ja, 2 x dan, waarvan 1x de korte versie van 15 minuten, op de planken vloer bij gebrek aan tijd om een matje op te zoeken. Ik kwam gebroken van de vloer, niet echt mindful… Vooruit, dan 1 hap per dag mindful eten… Dat zou moeten kunnen toch? Nee hoor! Dat duurt veel te lang! Ik eet graag een beetje door….En 1 activiteit per dag mindful doen, met mijn volle aandacht. Pfffffff, veel te sloooooooom……..Ik viel mezelf dus enorm tegen!

Dankbaar

Het onkruid wieden in de voortuin is niet mijn favoriete klus. Maar als ik me bedenk dat ik ten minste een voortuin heb om onkruid in te wieden geeft me dat toch een gevoel van dankbaarheid en dan is het niet erg meer om te doen. En de was opvouwen, of het terras achter het huis onkruidvrij maken is toch minder erg als ik me bedenk dat mijn moeder dit ook gedaan heeft, en mijn oma’s ook! Zo voel ik me verbonden met mijn voorouders en ook dat geeft weer een dankbaar gevoel. En voor je het weet is de klus geklaard en zelfs een beetje mindful.

[pullquote align=”right”]Hoe mindful sta jij in het leven?[/pullquote]