Ik ben in september weer naar het Happinez festival geweest. Dat is voor mij net Disneyland. Alle schrijvers die je kent uit de Happinez lopen daar rond. Dus i.p.v.: Hé, daar loopt Mickey Mouse!” is het nu:”Hé, daar loopt Tijn Touber! Of Lisette Thooft, Davidji, Mark Nepo, of Patrick van Hees! Iedereen van wie ik een boek of artikel gelezen heb kom ik daar tegen. Geweldig!

Brandon Bays

Ook deze keer weer een aantal mooie lezingen bijgewoond. Zoals die van Brandon Bays, een Amerikaanse vrouw van wie ik 3 jaar geleden een boek gelezen had, the Journey. Ze is er wereldberoemd mee geworden en nu deelde ze haar verhaal in 3 kwartier met een zaal vol vrouwen, en een enkele man. Het belangrijkste wat ze vertelde ging over het ervaren van gevoelens. “Blijf bij het gevoel wat er in je opkomt. Want daar binnenin zit jouw vrede.”

Voelen

En dat heb ik toegepast de afgelopen week. Voelen. Want ik ben een sterke geest. Mijn hoofd leidt me door de dag en ook ik vergeet te voelen. Dus nu als er een gevoel in me opkomt, bijvoorbeeld onrust, dan blijf ik staan en ga ik voelen. Laat de onrust door me heen stromen. Ervaar de spanning. En voel dan ook dat het wegebt. Adem diep naar mijn buik en ontspan. Totdat het weg is. En dan kan ik weer verder, met een heel rustig gevoel. Echt fijn!

We zijn zo gewend om maar door te rennen, de onrust wel te voelen maar er niks mee te doen. Eerder harder rennen dan even stilstaan, terwijl dat nu juist de rust brengt die je zoekt.

[pullquote align=”right”]We geven het gevoel een te kleine plaats in ons leven. Maar het is zo fijn om in contact met je gevoel te staan en er ook aandacht aan te geven![/pullquote]