Maak het leven luchtig!

Elke dag heeft zo zijn moetjes. Taken die je op die dag af moet werken. Het is handig om die op te schrijven, dan heb je meteen een dagplanning. En dat geeft een doel, focus en de kans dat je de taak afwerkt is ook groter als je hem hebt opgeschreven. Hij blijft in beeld zo te zeggen. Maar alleen maar moetjes afvinken is wel heel nuttig, maar het maakt niet gelukkig. Er mogen ook dingen op je dagplanning staan die het leven leuker maken, die je erop zet alleen voor jou. Gewoon omdat je zin hebt om dat te doen.

Afwisseling

Nu is het vaak het geval dat je eerst de moetjes af gaat werken, die zijn natuurlijk het belangrijkst, maar dan kom je niet meer toe aan de dingen die je er voor jezelf hebt opgezet. Terwijl je daar juist zo van geniet! Dus wissel af. Doe iets wat moet, en als beloning doe je daarna iets wat je leuk vind. Dan weer een moetje, en zo ga je met plezier door je dagelijkse taken en heb je ook nog leuke momenten voor jezelf.

Grijp je speelkansen!

Het is nu herfst, dus wat is er leuker dan door de bladeren te lopen en ze weg te schoppen, zoals je vroeger deed. Wat je als kind leuk vond, vind je waarschijnlijk nu ook nog leuk. Dus lekker door de bladeren struinen en ze voor je uit schoppen. Als je helemaal los gaat dan pak je ze op en gooi je ze omhoog. Dat is vast lang geleden! Maar ik weet zeker dat je daar nu ook nog van kan genieten. Wees af en toe weer lekker kind. Ga op een schommel zitten, maak een tekening of kleur een kleurplaat. Wie heeft je verteld dat dat niet meer mag nu je volwassen bent? Gooi je zelfopgelegde beperkingen en leefregels over boord en doe lekker gek. Heerlijk!

[pullquote align=”right”]Zo wordt het leven niet alleen maar serieus maar is er ook tijd om te spelen. En daar word je heel blij en gelukkig van![/pullquote]