Laatst heb ik op een feestje een boekje te leen gekregen van een vriendin die het ook weer geleend had van een vriendin… Ik had er al wel over gehoord, maar vooral dat de schrijfster gek was. Dat maakte me wel nieuwsgierig… Toen ik om 23.30 uur thuiskwam ben ik er meteen in begonnen, en een uur later was ik 50 bladzijden verder en lag ik stuiterend in bed. Ik wilde beginnen!

Lezen

De volgende morgen meteen verder gelezen, eerst in bed en toen op de veranda. We hadden nog vakantie, dus alle tijd! Tot ik een appje kreeg. “Kan ik het boek op komen halen? Mijn vriendin wil het graag terug en ze komt vanavond langs.” Paniek! Ik wilde het natuurlijk eerst uitlezen! Teruggeappt:”Ik kom het wel brengen, hoe laat komt ze? Ik ben op bladzijde 132…”

Dat was goed, dus als een speer doorgelezen en om 12.00 uur kon ik haar weer appen:”Uit!” Phew, dat was gelukt! En dan: actie! Want het boek was natuurlijk “Opgeruimd! “van Marie Kondo. En ik was net aan een klus toe, dus dat kwam goed uit!

Actie!

Ik ben begonnen met haar methode toe te passen op mijn kledingkast: 5 vuilniszakken konden eruit! Wat heerlijk! Toen de boekenkasten… dozen vol heb ik weggedaan!

De vakantie is nu afgelopen en nu pak ik elke keer een opruimklus op, afhankelijk van de tijd die ik heb. De keukenkastjes, of de kast in het washok. Als je het snel doet doe je er een half jaar over om je hele huis op te ruimen schreef ze. Maar wat is het fijn en verfrissend om eens anders tegen opruimen aan te kijken en het anders aan te pakken. Veel rigoureuzer! En bij alle troep die ik nu nog zie liggen denk ik:”Deze plek komt ook nog aan de beurt!”

Want wees eens eerlijk… je huis wordt eigenlijk alleen maar voller, er komen steeds meer spullen bij, maar er gaat maar weinig weg… Maar dat is nu voorbij! Terwijl ik het bewaar-type ben!

Blij

Kortom: een aanrader! En ik doe het natuurlijk op mijn eigen manier, je hoeft niet alles wat ze zegt over te nemen, dat gaat mij in ieder geval te ver. Maar het voelt supergoed om in een opgeruimd huis te leven, met de spullen waar ik blij van word!

[pullquote align=”right”]En? Durf jij het aan?![/pullquote]