Het is vakantie! Wat een feest! Eindelijk uit het dagelijkse ritme en veel vrije tijd! Maar zoals elk nadeel zijn voordeel heeft, heeft ook elk voordeel zijn nadeel. En dat is dat de tijd die je normaal voor jezelf hebt, dat je even alleen bent omdat je aan het werk bent of omdat je thuis bent en iedereen is van huis, er nu bijna niet is. Je bent of allemaal samen thuis, of je bent samen op pad. Heel gezellig en verbindend, maar….

Tijd alleen

Als ik naar mezelf kijk mis ik in de vakantieperiode het alleen zijn. Even niemand die iets aan me vraagt, waar ik iets voor moet doen (ik ben meteen de catering als iedereen thuis is) en dat je iets af kunt maken zonder onderbreking. Of lekker aanrommelen in huis, de kleine dingen wegwerken waar je anders niet aan toe komt. Even alleen Marli zijn, mij zijn, en niet mama of partner. Allemaal hele leuke en waardevolle rollen, maar soms even niet.

Tip

Mijn tip voor deze vakantie, voor jullie maar ook voor mezelf: “Probeer ook in deze vakantietijd je momenten voor jezelf te pakken. Even verdwijnen in een boek, je yoga oefeningen doen, hardlopen, of een wandeling in je uppie. Doe desnoods even een boodschapje als mini-escape. Het is ook heerlijk om even je gedachten in een dagboek te schrijven of je belevenissen op vakantie in een logboek vast te leggen. Je kunt ook iets creatiefs doen, thuis of op vakantie. Kleuren, of stenen beschilderen. Iets maken van drijfhout, verzin het maar. Op pad met je fototoestel en mooie plaatjes schieten. Door je helemaal op iets te focussen ontspan je. Je bent uit je gedachten en in het moment. Zo laad je jezelf op. Quality time met de belangrijkste persoon in jouw leven: jezelf.

[pullquote align=”right”]Have fun![/pullquote]