Word jij ook wel eens moedeloos? Als je een mail ziet staan waar je nog op moet reageren, maar je moet de bijbehorende actie nog doen en daar heb je steeds geen tijd voor? Of je wilt zo graag wat spullen op marktplaats zetten maar moet de foto’s nog maken? Of je krijgt een verhuiskaart of erger nog, een overlijdensbericht en je hebt geen tijd om een kaart gaan kopen….

Bij zijn

Het is moeilijk om helemaal “bij”te zijn. Je hebt altijd wel acties, wensen, verlangens waar je nooit aan toe schijnt te komen. Ze hoeven niet per se veel geld kosten, meestal alleen een beetje tijd…en dat is dan ook net de ontbrekende factor. Telkens als je eraan wilt beginnen, komt er iemand binnen met een vraag en dan moet je weer iets anders doen. Of de dag is voorbij voordat je het doorhebt en het is weer niet gelukt om even de stad in te gaan en iets te kopen. Zo stapelen de onafgemaakte klussen zich op en en dat geeft een moedeloos gevoel, een gevoel van ontoereikendheid. En wat ontbreekt is de voldoening die je krijgt als je iets afmaakt, of wel aanpakt wat je graag wilt.

Omdraaien

Hoe draai je dit nu om? Hoe maak je wel tijd voor de dingen die moeten of die je graag wilt maar die er zo snel bij inschieten?

Speerpunt

Ik denk toch een kwestie van discipline. Maak 1 actiepunt het speerpunt van de dag. En begin er het liefst meteen mee. Dan is de kans dat er iets tussen komt ook kleiner. Spreek met jezelf af: “Wat er ook gebeurt, vandaag geef ik een antwoord op die mail”. Punt. Dat moet lukken toch? Dan maak je het extra belangrijk en neem je wel tijd voor de bijbehorende actie. Dan lukt het je toch om iedere dag in elk geval 1 ding van je klussenlijst te schrappen.

[pullquote align=”right”]Zo verdwijnt je moedeloosheid en raak je langzaam weer “in control”! En dat voelt goed![/pullquote]