Laatste deze film gekeken, een prachtige film over een jongen die na een ongeluk in een rolstoel zit en een meisje die voor hem gaat zorgen. Hoe ze verliefd worden, maar ook hoe hij besluit zijn leven te beëindigen, ook al hebben ze elkaar gevonden. Heftig, vond ik. Maar het zette me ook aan het denken. En mijn conclusie was:”Je kunt je leven niet voor een ander leven”. Als het voor jou niet de moeite waard is snap ik dat je niet verder wilt. Hoe heftig dat ook is voor je omgeving. Iedereen die van jou houdt wil niet zonder jou, maar als jij het leven niet meer ziet zitten dan kun je het niet voor anderen leven.

Leven voor anderen

Je leeft voor jezelf. Voor jouw doelen en dromen. Niet voor die van een ander. Laatst was er ook een vrouw van 91 op het journaal. Ze vond haar leven klaar, had er geen zin meer in, vond het niet meer waardevol om verder te leven. En ja, ze had kinderen en kleinkinderen. Maar ook die kunnen niet jouw reden zijn om door te leven. Hoe hard of raar dat ook klinkt.

Jouw leven

Maar andersom geldt het ook. Het is jouw leven. Je mag het op je eigen manier leven. Zoals jij het wilt, doen wat bij jouw past. Niet alleen voor anderen zorgen en dus anderen voorop zetten, maar jouw eigen dromen volgen, jouw doelen nastreven. Dit is jouw leven. Grijp het!

Dromen

Ga weer eens lekker dromen over wat je eigenlijk wilt in dit leven. En kijk welke droom eruit springt. Waar word jij nu blij van? En ga daar lekker mee aan de slag. Of dat nu het starten van een eigen bedrijf is, solliciteren op jouw droombaan of elke week iets lekkers bakken, het maakt niet uit, als het jou maar blij maakt. Als het maar past in jouw plaatje.

[pullquote align=”right”]Veel plezier met dromen en ik hoop dat je ze waar gaat maken![/pullquote]