Losse eindjes, we hebben ze allemaal. Van die zaken waar je nog wat mee moet en waar anderen bij betrokken zijn. Vrienden die je nog moet bellen, afspraken die al tijden ingepland moeten worden, geld wat je nog aan iemand terug moet betalen, een boek wat al eeuwen bij jou in de kast staat maar wat niet van jou is… allemaal losse eindjes.

Zelfbedrog

Allemaal dingen die vaak een kleine moeite zijn, maar die er toch niet van komen. Zelfbedrog ligt dan op de loer… Och, ze mist dat boek niet, zij kan ook bellen, hij is toch veel te druk voor een afspraak, hij vindt het niet erg, het komt wel een keer…

Zo probeer je een beetje onder jouw verantwoordelijkheid uit te komen, en je er iets minder slecht over te voelen maar diep van binnen weet je weet het wel: het is tijd om in actie te komen.

Actie!

Begin met het maken van een lijstje. Schrijf al jouw losse eindjes eens op. Je zult zien dat als je eerlijk bent er van alles op je lijstje terechtkomt. Grote en minder grote zaken, dingen die veel tijd kosten en dingen die makkelijk en snel af te handelen zijn.

Als je alles in beeld hebt kun je beginnen met afhandelen. Rondje boeken terugbrengen, gespaarde zegeltjes langs brengen of ophalen, geld overmaken, afspraken inplannen… Het geeft een goed gevoel om die losse eindjes eindelijk af te handelen. Mensen zijn blij als ze hun spullen terugkrijgen en jij bent blij dat er weer iets van je lijstje is. Zo krijg je zelf minder ballast, want al die dingen drukken een beetje op je. Af en toe denk je eraan en dat voelt niet fijn.

Nieuw…

Ik heb zelf laatst ook mijn losse eindjes opgeschreven en er meteen een aantal afgehandeld. En dat is superleuk, de mensen waarderen je actie. En je merkt ook meteen wanneer je weer nieuwe losse eindjes maakt! En dat voelt helemaal niet goed! Dus meteen de daad bij het woord en afhandelen die zaken!

[pullquote align=”right”]De vakantieperiode staat voor de deur, een mooi moment om eens te kijken naar jouw losse eindjes en er meteen werk van te maken![/pullquote]