Het nieuwe jaar is begonnen! En zoals altijd weer de vraag:”Heb je nog goede voornemens gemaakt?” Ik heb me dit jaar voorgenomen geen voornemens meer te maken. Als ik mijn lijstjes van eerdere jaren erbij pak blijven ze eigenlijk altijd gelijk. Wat dus inhoudt dat ik mijn voornemens niet waarmaak. Hoe graag ik het ook zou willen.

Voornemen

Als je jezelf iets voorneemt geef je jezelf ook eigenlijk de mogelijkheid het niet uit te voeren. Het is geen harde afspraak. Op het moment dat je jezelf iets voorneemt dan ben je echt wel serieus en zie je het jezelf ook echt doen. Alles lijkt goed, niets staat je in de weg om het voornemen uit te voeren. Tot het moment daar is dat je het moet gaan doen. Dan is het te koud, te nat, heb je te weinig tijd, geen zin, ben je niet fit genoeg, heb je andere prioriteiten, noem maar op.

Actie

Maar als je nu tegen jezelf zegt:”Ik doe het gewoon!” Dan is het wel een harde afspraak en is de kans dat je het uitvoert veel groter. Dus geen lijstje met voornemens maar een actielijst. Maak één grote actielijst met 2 kolommen, 1 voor werk en 1 voor privé. Dan kun je elke dag bekijken welke actiepunten aan de beurt zijn, en die werk je af. En daarna mag je fijn afstrepen. Zo werk je heel effectief. Je hebt ook elke dag een doel, want al je taken staat op je lijst. Zo houd je overzicht, en dat werkt erg prettig!

Trots

Zorg ervoor dat je trots kunt zijn op jezelf. Doe wat je met jezelf hebt afgesproken en loop niet weg voor wat je moeilijk vindt. Gewoon doen wat nodig is. Zo krijg je een goed gevoel over jezelf. Dat levert je zoveel op!

[pullquote align=”right”]Heel veel succes met het maken en afwerken van je actielijst! Maak jezelf trots![/pullquote]