We zijn de hele dag online, altijd bereikbaar en voelen de hele dag de behoefte om op onze smartphone te kijken… je brein staat altijd aan. Een signaaltje, even kijken, reageren, nog even op facebook kijken of iemand op mijn bericht gereageerd heeft en wat anderen gedaan hebben. Altijd is er wel wat te zien: afleiding, afleiding, afleiding.

Leeglopen

Je bent wel bezig, maar niet met de dingen die ertoe doen. En zeker niet met jezelf opladen. Je loopt leeg op je telefoon….Gun je hoofd en daarmee jezelf rust. Leg de telefoon weg. Liefst de hele dag, maar alles wat je aankunt is goed. Ga er in ieder geval bewuster mee om. Door op je vrije moment niet je telefoon te pakken maar gewoon even rust te nemen, stil te zitten, om je heen te kijken geef je jezelf een oplaadmoment.

Tijd

Op je schermpje kijken kost tijd. Veel tijd. En dat is nu net het kostbaarste wat je hebt. Tijd. Jouw tijd. Om op te laden. Om creatief te zijn. Nieuwe dingen te verzinnen. Nieuwe uitdagingen aan te gaan. Met vriendinnen bij te kletsen in real life. In het zonnetje op de veranda te zitten. Samen zijn. Dat geeft energie i.p.v. dat het energie kost. Het geeft een geluksgevoel als je iets leuks doet met iemand anders, of als je iets goeds bedacht hebt, of iets moois gemaakt hebt. Dat geluksgevoel krijg je niet van je telefoon.

[pullquote align=”right”]Geef je brein eens rust, leg je telefoon weg![/pullquote]