Wat is geluk? En wanneer ben je gelukkig? Moet je daar eerst nog van alles voor doen? Dingen bereiken? Of kun je er gewoon voor kiezen? Kun je gelukkig zijn zonder dat alles perfect is? Terwijl je op het werk niet blij bent? Of net ruzie hebt gemaakt met je partner? Ja! Dat kan! Je hoeft niet alles op orde en voor elkaar te hebben om gelukkig te zijn. Je kunt gewoon gelukkig zijn in de puinhoop van het moment. Kijk om je heen, ontspan je en wees blij met wat er nu is.

Stil staan

We zijn vaak te druk in ons hoofd met alles wat we nog moeten of willen en vergeten gewoon om even stil te staan bij het moment, en gewoon gelukkig te zijn.

Ik was eens aan het afwassen en was erg druk in mijn hoofd met van alles en nog wat. Op een gegeven moment drong het tot me door. Mijn handen in het warme water, de zon die de keuken in scheen en het leuke nummer op de radio. En ik dacht: “Dit was er de hele tijd al! Ik heb het alleen niet gemerkt!”

Ontspan, geniet van wat er is en dan ben je zomaar ineens gelukkig!

[pullquote align=”right”]Niet voor altijd, maar voor nu. En dat is alweer mooi meegenomen![/pullquote]