Zo heet de nieuwe cd van Bryan Adams. Zijn visie: als je niet opstaat gebeurt er helemaal niks. En zo is het. Sta op! Sta op voor jezelf! Sta op en ga je plannen uitvoeren! Sta op en ga kiezen voor wat je echt wilt! Laatst las ik een spreuk: “Wat hebt je altijd al gewild? Ga dat nu doen.” En wat ga je dan doen?

Zakelijk

Je kunt dat bekijken op zakelijk gebied. Welke plannen wil je realiseren? Schrijf ze op en maak zet de eerste stap. Wil je een andere kant op met je loopbaan? Kijk wat je daarvoor nodig hebt, zoek een cursus of opleiding uit en schrijf je in. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Bedenk waarin en ga de eerste stappen zetten. En zorg dat je aan de gang blijft.

Ik wil met een vriendin workshops geven voor bedrijven. Maar ik zie ons ook op het Happinez festival in zo’n tent of gewelf een workshop geven. Lijkt me geweldig! Doodeng maar geweldig! En wat moet je daarvoor doen? Dat gaan we in kaart brengen en dan aan de slag. Stapje voor stapje.

Persoonlijk

Je kunt ook voor je persoonlijke groei kijken. Wat wil ik daarin? Wat is belangrijk voor mij? Bij mij is meditatie zo’n ding. Ik wil het graag een vaste plek in mijn leven geven en er elke dag tijd voor maken. En toch lukt dat niet. In de herfstvakantie heerlijk elke dag me even teruggetrokken en een meditatie gedaan. Dat voelde echt goed. En het was geen moeten:”Ik moet nog mediteren” maar willen “Wat heerlijk, ik heb mijn meditatie nog tegoed!” Maar in de gewone werkweken blijkt het er toch weer bij in te schieten. Het zit niet bovenaan in mijn gedachten en zo vergeet ik zelfs weer dat ik het wilde doen. En als ik er wel aan denk moet ik kiezen, tijd nemen om te mediteren of tijd gebruiken voor actie op welk gebied dan ook. Meestal ben ik in de actiestemming en dat maakt het ook lastig om even te gaan zitten voor een meditatie. Dat voelt dan geforceerd.

Het blijft moeilijk… Maar ik blijf er mee bezig. En lukt het dan een keer, dan ben ik er superblij mee!

[pullquote align=”right”]Waar sta jij voor op?[/pullquote]