Waar word je blij van? En wat heb je daadwerkelijk nodig? 2 heel verschillende dingen en toch is het leuk om er eens even over na te denken. Maak eens een lijstje met materialistische dingen waar je elke dag van geniet….En maak dan en lijstje met de dingen die je echt nodig hebt…

Geluk

Ik geniet van:

  • mijn mobiele telefoon inclusief hoesje met hartjes
  • mijn herbeklede bank met kussens in alle kleuren
  • mijn auto
  • mijn huis
  • mijn tuin

Noodzaak

En wat heb ik nu echt nodig?

  • mijn gezin
  • mijn familie
  • mijn vrienden…

En van de materialistische dingen helemaal niks.

Bewust

Goed om je te realiseren als je weer op jacht bent naar een nieuwe lamp of bijzettafeltje of broek…. Word je er blij van? Misschien. Heb je het nodig? Nee! Haal de focus eraf en zie dat het leven gewoon verder gaat zonder dat kledingstuk waarvan je vindt dat je het MOET hebben. Met dit inzicht kies je bewuster wat je wel of niet doet en laat je je niet meeslepen door emoties.

Dankbaar

Als ik naar de lijstjes kijk staan ook overal bezittelijke voornaamwoorden voor. Mijn dit, mijn dat. Maar is het van mij? Alles is maar even van mij, en daarna is het of versleten of kapot en gaat het weg, of het wordt van iemand anders. De auto en het huis zijn ook al van iemand anders geweest….. En de kinderen zijn ook niet van mij, maar van zichzelf. Ik heb ze maar even, terwijl ze thuis wonen, en daarna hoop je maar dat ze nog veel terugkomen maar dat moet zich nog uitwijzen. Wees dankbaar voor de tijd die je samen hebt. Het is niet vanzelfsprekend en ook niet voor altijd…

Eigenlijk heb je alleen jezelf…

[pullquote align=”right”]Doe je ogen dicht… wat je dan ziet is van jou… Doe je ogen weer open, en wees dankbaar voor wat je ziet…[/pullquote]