Het leven raast voorbij. Elke morgen staat er weer een nieuwe dag klaar vol met activiteiten die er weer “doorgeramd” moeten worden. Ontbijten en boterhammen smeren, vaatwasser uitpakken, tassen die ingepakt moeten worden, kinderen op tijd de deur uit voor school, klaarmaken voor coachees, gesprekken voeren, uitwerken, kids weer thuis, iets lekkers erin en luisteren hoe het was, tandartsafspraken, kids op tijd klaar voor de sport, stimuleren om huiswerk te maken, eten koken, eten, keuken opruimen, ontbijt klaarzetten, kids naar bed brengen, uitpuffen op de bank met een serie, vaatwasser inruimen en naar bed en tring… daar gaat de wekker voor de volgende dag… Help!

Weekend

Als we vrijdagavond op de bank ploffen met patat en een film denk ik:”Het is gewoon weer gelukt! We hebben het weer gehaald! Alle activiteiten zijn weer afgevinkt en we zijn weer in het weekend aanbelandt.” Dat is natuurlijk fijn. Maar hoe vind je in al die hectiek tijd voor jezelf en voor elkaar?

Momenten pakken

Het lukt me vaak wel om even een momentje voor mezelf te pakken. Even een artikel lezen, hardlopen of lunchen met VT wonen op TV. Even bijkomen. Maar leuke dingen doe ik vaak met vriendinnen, en dan kan mijn partner thuis zijn voor de kids. En hij gaat weg met vrienden en dan ben ik thuis. Heel praktisch allemaal, maar zo kom je niet aan elkaar toe. Leuke dingen doen samen is toch eigenlijk wel heel belangrijk. Het is mooi dat het gezinsleven loopt maar zonde als de tijd voor elkaar en bij inschiet.

Plannen

Dus even weer een momentje van bewustwording. Plan regelmatig iets leuks samen. Een weekendje weg, een voorstelling, naar de film, de stad in, naar de sauna, een boswandeling, ergens koffiedrinken, lunchen of uit eten. Het maakt niet uit wat jullie doen en hoe lang, als je maar even tijd voor elkaar reserveert. Even aandacht voor elkaar, de relatie boeiend houden. Dan houd je de dagelijkse hectiek en routine veel langer vol!

[pullquote align=”right”]Wanneer hebben jullie voor het laatst iets leuks samen gedaan?[/pullquote]