Ik heb een prachtig Card deck van Gabrielle Bernstein, Miracles now, en ik trek elke dag een nieuwe kaart. “I love my food en my food loves me”, stond er op de kaart van zondag. Tsja, wat moest ik daar nu mee. Maar het was mijn kaart voor deze dag, dus vooruit. Ik zou het ermee doen.

Onbewust

En onbewust ga je dan toch nadenken.” I love my food”, oké, dat snap ik. Ik houd van mijn eten, dat klopt. Ik eet wat ik lekker vind. Maar nu: “My food loves me”. En daar werd het toch iets ingewikkelder. Want als ik daar echt over nadenk zou ik zeggen dat ik voedsel tot me neem dat van me houdt, dus wat goed voor me is. En dat is dus niet zo! Als ik kijk naar wat ik die dag heb gegeten dan was er maar weinig voedsel bij wat van mij hield. Namelijk het verse citroensap op de nuchtere maag en het versgemaakte sapje bij het ontbijt. En verder is het toch voornamelijk voedsel wat mijn brein lekker vindt, maar wat niet per se goed is voor mijn lijf. Allemaal heel gezellig en lekker, maar niet gezond…..

My food loves me not

Mmm, my food loves me not….. raar toch eigenlijk dat je voedsel uitkiest wat niet goed voor je is.

Mijn conclusie:”Je voedt jouw brein!” Je eet wat je hoofd lekker vindt. Maar je vergeet je af te vragen of je je lichaam daar ook een plezier mee doet. Daar mag wat mij betreft wel een verschuiving plaatsvinden. Stoppen met eten wat je brein wil en beginnen met eten wat goed voor je lichaam is.

[pullquote align=”right”]Vraag jezelf niet:”Waar heb ik (brein) zin in?” maar:”Wat heeft mijn lichaam nu nodig?” Dan maak je vast andere keuzes![/pullquote]