Eigenlijk is dat alles! Adem en glimlach. Wat er ook gebeurt, adem rustig door. Niet gejaagd, snel en oppervlakkig, maar een diepe rustige ademhaling. Je zult zien dat je beter met lastige situaties om kunt gaan als je je ademhaling diep houdt. En met een glimlach op je gezicht ben je vanzelf meer ontspannen en open voor wat er op je pad komt. Je ziet er vriendelijk uit met een glimlach op je gezicht, en andere mensen reageren positief op iemand met een glimlach, dus er komt ook veel positiviteit naar je toe. Altijd fijn en je hoeft er bijna niks voor te doen!

Blijheid

Ik fietste laatst door Delden, daar wordt ik altijd erg gelukkig van, en iedereen keek blij naar me, of keek zelfs om, allemaal mensen die ik niet kende. Grote kans dat ik onbewust zoveel blijheid uitstraalde dat het opgemerkt werd.

Ook als het even niet zo lekker loopt is het heerlijk te weten dat je niet zoveel hoeft te doen om het beter te krijgen. Breathe en Smile. Dat lukt je!

Ik hoorde bij de ademcursus van Art of Living: “If you’re not smiling, you’re trying to hard!” (als je niet lacht, dan ben je te hard je best aan het doen!) Zo waar!

Als ik mezelf betrap op moeilijk kijken (soms heel onverwachts, als mijn camera van de telefoon omgedraaid is en ik plotseling in mijn eigen gezicht kijk..) maar ook als ik aan het koken ben met (te)veel pannen op het vuur dan kan het voorkomen dat ik heel moeilijk kijk! Als ik dat merk en een glimlach tevoorschijn tover, dan voelt dat meteen een stuk meer ontspannen.

Kleine verandering, groot plezier!

[pullquote align=”right”]En je maakt de wereld meteen een beetje mooier met jouw glimlach![/pullquote]