In ons verwende leventje hier ontbreekt het ons aan bijna niets. We hebben een kind, een huis, auto en een baan. ’s Avonds kijken we een serie op tv en in het weekend borrelen we met onze vrienden. Klinkt goed, toch? Maar vergeten we niet iets? We bewegen te weinig! Ons beweegpatroon is met de jaren geleidelijk aan verdwenen. We rijden naar ons werk, gaan zitten achter een bureau met beeldscherm en na 9 uur rijden we weer naar huis om vervolgens op de bank te ploffen. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen maar voor velen zal het herkenbaar zijn.

Patroon

Als je goed voor je lijf wilt zorgen is het zaak om je beweegpatroon eens nader te bekijken. Hoeveel tijd breng je zittend door? En hoeveel beweeg je per dag? Kun je op de fiets naar het werk? En op je werk de trap nemen i.p.v. de lift? En een wandeling in de pauze? Of neem eens een omweg naar de vergaderruimte. Ga eens naar de toiletten op een andere verdieping. Of laat je print er bij een printer uitkomen die op een andere afdeling staat. Met een beetje creativiteit kun je ook op je werk voor extra beweging zorgen. Als je er maar even over nadenkt.

Gezond oud

Om gezond oud te worden zul je moeten beginnen met gezond jong te zijn. Zorg daarom dagelijks voor minstens een half uur beweging. Het liefst 30 minuten achter elkaar. Of het nu hardlopen, wandelen met de hond of een rondje fietsen is, dat maakt niet uit, als je het maar 30 minuten volhoudt. Je kunt ook een leuke sport uitzoeken, alleen of samen met partner of vriend(in). Dat is natuurlijk helemaal geweldig. En samen is het makkelijker vol te houden.

[pullquote align=”right”]Bedenk je elke dag: “Hoe zorg ik vandaag voor mijn beweging?”[/pullquote]