… to be yourself

Dat was de les die een Engelse voetbalcoach geleerd had van David Bowie. Prachtige les, en ook mooi verwoord. Wees sterk genoeg om jezelf te zijn. Maar moet je sterk zijn om jezelf te durven zijn?

Kwetsbaar

Je moet je kwetsbaar op durven stellen. Jezelf durven laten zien. En dan kan het zijn dat een eigenschap van jou niet gewaardeerd wordt door anderen. Of een visie van jou niet gedeeld wordt door anderen. Maar is dat erg? We zijn toch ook allemaal anders? Als je je mening geeft, dan kun je erover in gesprek met anderen en zo leren zij van jou, en jij van hen. Zo leer je elkaar alleen maar beter kennen. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om het toch leuk te hebben samen.

Kleuren

Het is leuk om je te verbazen over de andere ideeën van iemand. Of over zijn andere kijk op de wereld. Of die hele aparte kledingsmaak. Vaak vinden we het leuk als anderen anders zijn, maar durven we dat zelf niet. Iedereen mag zichzelf zijn, behalve jij. Maar laat jouw kleuren maar zien! Your true colors, volgens Cyndi Lauper, erg lang geleden (1986). De kans dat je extremer bent dan David Bowie is niet zo groot, en kijk eens hoe hij geaccepteerd en gewaardeerd werd!

[pullquote align=”right”]Dus kom maar op met jezelf! Ik ben benieuwd naar jou! En de rest van de wereld ook![/pullquote]